ABD’de Üniversite Eğitimi

Yurtdışında okuma fikri birçok kişi için büyük bir heyecan kaynağıdır. Ancak doğru bölüme, doğru ülke ve okula karar verme süreci oldukça zahmetli olabilir. İçinde en iyi üniversiteleri barındırması, eğitim standartlarının yüksek olması, farklı bütçelerde eğitim alabilme imkanı, dilinin İngilizce olması ve uluslararası şirketlerce Amerika’da eğitime verilen değer, öğrencilerin bu ülkeyi tercih nedenleri arasındadır.

Dünyanın en iyi üniversitelerini içinde barındıran ABD’de eğitim görme isteği bizimle birkaç adım daha kolay. Bu isteğinizi yerine getirmek için bölüm seçiminden konaklamaya, vize sürecinden yerleşim sonrası desteğe kadar her alanda size eşlik ediyoruz. Beş bine yakın üniversitesi ile ABD bir yüksek öğrenim cenneti sayılabilir. Üniversite sisteminin dünyaca kabul görmesi ABD dışından on binlerce öğrencinin ülkeye gelmesinin en önemli sebepleri arasında yer almaktadır. Siz de bu binlerce öğrenci arasına katılıp eğitiminizi ABD’de tamamlayabilirsiniz.

ABD’de üniversite eğitimi almanın 3 yolu bulunmaktadır:

  1. Değişim öğrencisi olmak: Halen üniversite öğrencisiyseniz, değişim programı kapsamında Amerika’da 1 yıl lisans eğitimi alabilirsiniz.
  2. Transfer öğrencisi olmak: Yaşadığınız ülkede öğrenciyseniz ancak bir ABD üniversitesinden mezun olmak istiyorsanız transfer seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Ülkenizde aldığınız dersleri ABD’de başlayacağınız üniversitede kabul ettirebilir, eğitiminize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
  3. Üniversite eğitimine ABD’de başlamak: Lise mezunuysanız ya da üniversite eğitimine yeniden başlamak istiyorsanız, profesyonel bir planlama ile Amerika’da kendinize yeni bir sayfa açabilirsiniz.

Eğer İngilizceniz yeterliyse hiçbir sınava girmeden herhangi bir ABD üniversitesinden kabul alabilirsiniz. Başvuru için lise bitirme notunuz (GPA) ve dil puanınıza (TOEFL ya da IELTS) ihtiyaç duyulmaktadır. Bu konuda ayrıntıları öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

+Artılar:

  • Üniversite eğitimi sırasında staj yapabilirsiniz.
  • Mezuniyet sonrasında 1 yıldan 3 yıla kadar yasal olarak çalışma hakkınız olabilir.
  • İngilizceyi akıcı konuşabilir, uluslararası platformlarda rahatlıkla çalışabilirsiniz.
  • New York’tan Los Angeles’a birçok ABD şehrini keşfedebilirsiniz.
  • Alacağınız eğitim sonrasında özgeçmişinizle rakiplerinize göre birkaç adım önde olup, iyi bir kariyer hayatına başlayabilirsiniz.